HummerHuren?bel: 06-30495712 |
|
... Previous page
maandag, 29. november 2010
Clubkampioenschappen Judo Academie Amsterdam groot succes
Meer dan 120 judoka’s hebben op zaterdag 25 november deelgenomen aan de jaarlijkse clubkampioenschappen van Judo Academie Amsterdam. In een ontspannen sfeer en met de steun van een grote groep hardwerkende vrijwilligers is het wederom een mooi judofeest geworden. Ook in de andere leeftijdsgroepen werd zeer enthousiast en aanvallend gestreden om de felbegeerde titel “clubkampioen 2010”. Met veel plezier en af en toe een traan hebben alle judoka’s hun uiterste best gedaan en uiteindelijk ontving iedere deelnemer dan ook een welverdiende medaille. Tijdens het toernooi werden de judoka's en toeschouwers nog getrakteerd op een tweetal judodemonstraties. In deze demonstraties toonden Mark Lubbers, Patrick Bonné, Koen Vemeule en later Johan Slof het kime-no-kata, een serie speciale judotechnieken die hun geïnspireerd zijn op de tijd van de samurai. Tevens werd tijdens de clubkampioenschappen de aftrap gegeven voor de “Judo Academie Amsterdam vriendengroep”, een initiatief dat bedoeld is om extra financiën te creëren voor de wedstrijdselectie van Judo Academie Amsterdam. Judo Academie Amsterdam bedankt alle judoka’s, ouders en met name alle vrijwilligers voor hun inzet en feliciteert alle kersverse clubkampioenen met hun behaalde titel!
donderdag, 18. november 2010
NOC*NSF reikt IOC Trophy uit aan programma Tijd voor Vechtsport van KNKF
Het programma Tijd voor Vechtsport van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie (KNKF) heeft uit handen van NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis de IOC Trophy uitgereikt gekregen. De IOC Trophy is een jaarlijkse prijs die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ter beschikking stelt aan een persoon of instelling met buitengewoon commitment t.a.v. een bepaald thema. Voor 2010 was dat ‘Sport – inspiring young people’. Het programma Tijd voor Vechtsport heeft de prijs ontvangen vanwege haar jarenlange inzet voor vooral allochtone jeugd in Nederland. Tijd voor Vechtsport Tijd voor Vechtsport is een vijfjarig programma (2006 – 2010) van de KNKF en is onderdeel van het brede programma Meedoen Allochtone jeugd. Het programma zet de specifieke kenmerken van vechtsporten in ten behoeve van integratie en persoonlijke ontwikkeling van allochtone jeugd. Bij de start van Tijd voor Vechtsport werd een belofte gedaan dat in totaal minimaal 2.000 allochtone kinderen in de leeftijd tot 23 jaar aan het sporten zouden worden gebracht. Inmiddels is gebleken dat dit streefgetal eind 2010 meer dan verviervoudigd is, met ruim 8.000 nieuwe allochtone jeugdsporters en in totaal zelfs ruim 13.500 nieuwe leden bij de 100 deelnemende vechtsportclubs. Naast het binden van nieuwe leden is Tijd Voor Vechtsport er ook in geslaagd om een belangrijke bijdrage te leveren aan de maatschappelijke rol van vechtsporten in de Nederlandse samenleving. Belangrijke resultaten in dit verband zijn onder meer het opzetten en uitvoeren van ruim 100 preventie-, weerbaarheids- en zorgtrajecten, het verzorgen van opleidingen voor in totaal 550 vechtsporttrainers en de ontwikkeling en verspreiding van 250 lespaketten voor het onderwijs. Ook is er een Fight-Right-Keurmerk ontwikkeld voor lokale clubs en trainers die verantwoord, pedagogisch en veilig omgaan met vechtsport. Dit keurmerk is al aan zo’n 50 clubs uitgereikt. Uit onderzoek blijkt dat vechtsport met name voor de maatschappelijk kwetsbare jeugd positieve effecten heeft op elementen als zelfvertrouwen, vertrouwen in anderen en mentale weerbaarheid en agressieregulatie. “Al met al dus meer dan voldoende reden om dit succesvolle programma voor te dragen voor de IOC Trophy in de hoop en het vertrouwen dat verankering van de activiteiten van Tijd voor Vechtsport een structurele bijdrage levert aan de maatschappij”, aldus NOC*NSF-voorzitter Bolhuis.
maandag, 15. november 2010
Drie Drentse Medailes op NK Judo 2010
donderdag, 11. november 2010
Imi Lichtenfeld
Mr Imi (Imrich) Sde - Or (Lichtenfeld), de vermaarde Israelische grootmeester (1910 - 1998), was de oprichter van Krav Maga. Als gevolg van zijn kennis en zijn persoonlijkheid, werd grootmeester Imi gezien als een levende legende door zijn leerlingen en medewerkers die hem respecteerden en bijna als Goeroe zagen. Hij ontwikkelde een modernezelfverdedigingsdiscipline dat de kenmerken van zijn persoonlijkheid weergeeft alswel de gebeurtenissen dieplaatsvonden in zijn boeiende leven. Net als Imi zelf, is de Krav Maga methode logisch, intuitief, direct, maar vooral ook gevoelig en menselijk. Imi Sde - Or gebruikte zijn uitzonderlijke kennis van het menselijk lichaam en de beweging daarvan om tot een ander systeem van zelfverdediging te komen. Zijn veelvuldige, persoonlijke ervaringen met vijandige situaties en zijn kennis van verscheidende vechtsystemen (inclusief worstelen en boksen, sporten waarin hij uitblonk tijdens zijn jeugd), zijn op een vernuftige manier doorgedrongen tot Krav Maga. Dit vechtsysteem werd ontwikkeld, getest en verbeterd gedurende Imi's lange carriere bij de Israelische defensiemacht, en later aangepast voor de burger. Ondanks zijn woeste voorkomen, was grootmeester Imi nooit een strijdlustig mens en streefde hij altijd vrede na, hetgeen hij beschouwde als de hoogste verworvenheid. Hij vertelde zijn leerlingen altijd dat het essentieel was om uit te munten in hun Krav Maga training op een dusdanige manier dat ze geen uitzonderlijke of onnodige kracht hoefden te gebruiken, zelfs niet in levensbedreigende situaties. Zijn grootste wens was dat het lesgeven in Krav Maga zou resulteren in een internationaal broederschap onder de beoefenaars, dat het haat en nijd zou overbruggen. Hoewel Krav Maga oorspronkelijk werd ontwikkeld voor het Israelische leger, is deze vorm van zelfverdediging aangepast om ook te voldoen aan de behoeften van de burgers. De grondlegger wijdde zijn leven aan het creeren van een systeem dat iedereen, jong en oud, man en vrouw, kan gebruiken om zichzelf of hun metgezellen te verdedigen als ze worden geconfronteerd met een gewelddadige aanval. Dit systeem werd zorgvuldig ontwikkeld zodat de effectiviteit ervan niet afhankelijk is van fysieke kracht. Deze eenvoudig toe te passen, natuurlijke technieken, gecombineerd met logisch geconstrueerde verdedigingstactieken, vormen een zelfverdedigingssysteem dat wordt gekenschetst door eenvoud, dit is feitelijk het grote geheim achter de effectiviteit van Krav Maga.
donderdag, 4. november 2010
Judo Groningen: Jennifer Wichers naar EK onder 23 jaar
Bondscoach Marjolein van Unen heeft Jennifer Wichers uit Groningen geselecteerd voor het EK judo tot 23 jaar. Jennifer Wichers, op haar 14e al Jeugd Olympisch Kampioen, kampte de laatste jaren met veel blessureleed. In mei vierde ze haar internationale rentree in Londen waar zij zilver veroverde in de klasse tot 63 kg. Deelname aan het EK tot 23 jaar in Sarajevo bevestigt dat Jennifer Wichers internationaal weer meedoet. Het EK zal plaats vinden van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november. Tijdens het EK zal Jennifer Wichers worden begeleid door coach en trainer Martijn Dijkman
Karateka Vanesca Nortan buiten de prijzen op WK
De Nieuw Vennepse karateka Vanesca Nortan is er niet in geslaagd medailles te winnen tijdens het WK karate in het Servische Belgrado. Zowel individueel als met het Nederlands team sneuvelde Nortan al voordat de prijzen werden verdeeld. Nortan moest het in de klasse +68 kg. in de eerste ronde opnemen tegen de Kroatische Celan, een replay van de EK-finale eerder dit jaar. Net als toen won de Vennepse ook nu, waarna ze het in de tweede ronde opnam tegen de Russische Kovaleva. Ook deze partij ging naar Nortan, net als die in de derde ronde tegen de Engelse Hurry. Nortan stond inmiddels in de kwartfinale, waarin de Chinese Tang te sterk bleek. Omdat de Chinese in de halve finale verloor, liep Nortan de herkansing en dus een kans op een medaille mis. Ook met het Nederlands team viel Nortan niet in de prijzen. Na een buy in de eerste ronde waren de Nederlandse vrouwen te sterk voor Zwitserland, op het EK nog goed voor brons. In de derde ronde wonnen Nortan en haar teamgenoten nog van Slowakije, maar in de kwartfinale was Turkije te sterk. Omdat ook Turkije in de halve finale verloor was er opnieuw geen herkansing.
zaterdag, 30. oktober 2010
Judoka's van Judo Yushi presteren met zeven podiumplaatsen erg goed op de Open Alkmaarse
De Open Alkmaarse kampioenschappen is het eerste grote toernooi van het seizoen en vormt daardoor een goed meetpunt om te beoordelen of de judoka's al in vorm zijn. De judoka's van Judo Yushi presteerden met zeven podiumplaatsen erg goed. Barry Piroli: "Biko Vos won in de leeftijdklasse tot 17 jaar in de gewichtklasse +81 kg de eerste prijs. Na een vrije eerste ronde won Biko zowel de kwartfinale als de halve finale met vol punt door een heupworp. In de finale besliste Biko zijn partij snel met een beenworp en werd ongeslagen kampioen. Denise Bouchier werd tweede bij de dames tot 17 jaar in de klasse +57 kg. Denise won twee voorronden met vol punt en verloor de derde partij. In de herkansing won Denise met vol punt en in de strijd om een podiumplaats versloeg Denise een Zweedse met een houdgreep. De strijd om de tweede plaats besliste Denise eveneens met een houdgreep. Bij de jongens tot 15 jaar werd Anis Ayad tweede in de klasse tot 34 kg. Anis won de eerste ronde met vol punt en verloor de tweede ronde door een heupworp. In de herkansing won Anis twee keer. In de strijd voor de tweede plaats tegen Zonneveld was de strijd zeer gelijkwaardig, maar in verlenging verraste Anis met een beenworp en werd daardoor tweede. In de klasse tot 42 kg veroverde Twan van der Werff de tweede plaats. Twan stond tegen een batterij van bekende judoka's en wist ze één voor één uit te schakelen. Na drie zwaarbevochten overwinningen ging het in de halve finale mis. Twan wilde in de golden score een punt forceren en nam daarbij een verkeerde beslissing. Hij werd overgenomen en verloor. In de strijd voor de tweede plaats won Twan met vol punt door een schouderworp. Tot 46 kg stond Kevin Koehof op het podium. Kevin begon zijn eerste partij met verlies in de verlenging. Via de herkansing kwam Kevin sterk terug en won hij vijf partijen op rij met vol punt. De wedstrijd voor een podiumplaats won Kevin op beslissing. Ook de partij om de tweede plaats pakte Kevin op beslissing, waarbij hij revanche nam op de judoka uit de eerste partij. Tot 55 kg was Yasin Caria goed in vorm. Yasin won zijn eerste partij, maar verspeelde onnodig een voorsprong in de tweede partij. In de herkansing kwam Yasin terug met vier overwinningen en in de strijd om een podiumplaats won Yasin met vol punt door een schouderworp. De wedstrijd om de tweede plaats was spannend, maar een beenworp aan het einde in de verlenging was genoeg voor vol punt en de tweede plaats. Tot 60 kg kwamen maar liefst drie judoka's van Judo Yushi op de mat. Tim Kuijpers trok daarbij aan het langste eind en won al zijn partijen in de voorronden. In de kruisfinale en de strijd om de tweede plek ging het mis, waardoor hij op de derde plaats eindigde."
Pancrase
Pancrase Nieuws Pancrase scholen: Pancrase is een professionele vechtsport waarin de beoefenaars in deze tak van de vechtsport gebruik kunnen maken van: ultieme technieken, psychische geschiktheid, mentale kracht, intelligentie en geluk. De technieken bestaan uit: stoten, trappen, worpen, grondgevecht met arm-, been-, hielklemmen en verwurgingen. De beoefenaars houden zich strikt aan regels. De trainingen en wedstrijden gaan altijd gepaard met een sportief gedrag en houding met diepe respect ten opzichte van elkaar. De naam Pancrase dateert van origine uit de Griekse oudheid waarbij deze sport toen Pankratio [worstelen] heette. Kijkend naar de wedstrijden hebben we tegenwoordig Pancrase beoefenaars over de hele wereld die onder andere in Japan in het Pancrase van deze tijd tegen elkaar vechten. Pancrase is de naam van een organisatie die is opgericht in mei 1993 waarbij tevens een nieuwe professionele gevechtsport is geïntroduceerd. Het ultieme doel van Pancrase is het totale gevecht. Pancrase is een samensmelting van het beste op sportgebied van diverse stijlen zoals: worstelen, judo, jiu-jitsu, boksen, sambo, karate en thai boxing In het Pancrase logo vertegenwoordigt rood het bloed en zwart het samenstel van alle gevechtsporten waarbij de graduaties allemaal eindigen in het zwart. Het kruis in het logo duidt op het beste van alle technieken op het gebied van de verschillende vechtdisciplines. Een van de unieke aspecten van het Pancrase is de noodzaak om alle beschikbare technieken hiervoor te gebruiken. Bijv: stel dat een vechter een expert is op het gebied van karate, dan zijn deze technieken nooit voldoende om een Pancrase gevecht te winnen. Een Pancrase beoefenaar moet er op zijn voorbereid dat bij een trap zijn been wel eens vastgehouden zou kunnen worden. Het karate heeft deze specifieke technieken niet zoals het judo onder andere geen traptechnieken kent. Het standaard worstelen kent ook geen traptechnieken. Vandaar dat Pancrase beoefenaars verschillende technieken van diverse vechtdisciplines moeten trainen om te voldoen aan het Pancrase Hybrid Wrestling System.
... Next page
|
|